Predstavljeno treće izdanje Volkswagenove 'bube'!

2011-05-12 17:04

Na auto-showu u New Yorku predstavljeno je novo izdanje slavnog Volkswagenovog vozila – 'bube'. Riječ je o tek trećoj verziji legendarnog automobila, koji se dizajnom vraća izvorniku.

Legendarna Volkswagenova "buba" dobiva novu generaciju, tek treću u svojoj povijesti. Na sajmu automobila New York Reveal predstavljen je novi model vozila koje je još davne 1938. postavilo nove standarde u automobilskoj industriji.

Od tada do danas izdano je samo jedno novo izdanje, i to 1994. godine.

Nova "buba" je ipak njemački proizvod, a Nijemci kad su automobili u pitanju ne poznaju kompromise.

Tako će i novu "bubu" krasiti poznata Volkswagenova dinamičnost i jednostavnost upravljanja. Novi dizajn nije revolucionaran, ali je znatno sličniji izvorniku. Linija krova automobila vratila se korijenima i sličnija je originalu nego prva generacija remakea legendarne "bube", koji je u originalnoj izvedbi prodan u 21,5 milijuna primjeraka.

Planiraju se tri inačice: 2,5 litreni benzinac s pet cilindara, 2,0 L TDI dizelaš i sportska verzija 2,0 TSI s 200 konjskih snaga.Za 2,0 TDI verziju iz Volkswagena najavljuju da će biti najštedljivija "buba" ikad, te će zadovoljavati sve ekološke standarde u svijetu.

Dizajn vozila će imati naglasak na "retro-sportskom" izgledu, a u serijskoj opremi će se nalaziti ugrađeni Bluetooth, radioprijemnik sa zaslonom na dodir, sustavi zvučnika poznatih proizvođača, sustav za navigaciju te ambijentalnu rasvjetu.

Skuplje varijante će imati i panoramsko staklo na krovu i glazbeni sustav Fender s devet zvučnika.

Cijena i vrijeme kada će nova "buba" stići na naše tržište još nisu poznati.