Raspad hrvatskog nogometnog prvenstva?!

2011-11-21 17:34
Raspad hrvatskog nogometnog prvenstva?!

Nakon što su u štrajk stupili igrači Karlovca, stigla je nova najava katastrofičnog raspleta hrvatskog prvenstva u sezoni 2011./12. Situacija je više nego apsurdna – dva kola prije kraja jesenskog dijela, Dinamo je praktički već prvak, dok se ostali bore za goli život. Nakon Karlovčana, štrajk su, naime, najavili i Šibenčani.

Čini se da štrajk igrača Karlovca samo vrh ledenog brijega, a naša nogometna liga mogla bi početi kliziti prema dnu. Naime, od ponedjeljka bi u štrajk trebali krenuti i nogometaši Šibenika. Ako budu ustrajni i odlučni onda će pod upitnik doći odigravanje subotnje utakmice s Hajdukom, što bi bila nova velika sramota lige.

Ponovno se javio i predsjednik udruge Nogometni sindikat Dario Šimić.
 

Dario Šimić na sebe je preuzeo borbu za prava igrača Foto: PIXSELL

"Podržat ćemo igrače koliko god možemo, dat ćemo im potrebnu pravnu pomoć. Vidjet ćemo kakve će biti reakcije HNS-a i Udruge prvoligaša, pa ćemo onda i mi poduzeti određene korake. Na sastanku u ponedjeljak s čelnicima HNS-a pokušat ćemo osnovati solidarni fond da se pomogne igračima koji su u najtežoj situaciji", kaže bivši Vatreni, a danas borac za prava igrača.

Udruga kaže da je bojkot utakmice najteži prekršaj u nogometu te da će i Karlovac sankcionirati igrače?
"Je li? A tko će sankcionirati klub koji ne ispunjava svoje obveze? Kakvu odgovornost ima klupski predsjednik? Zavlačili su igrače, davali im lažna obećanja, a istodobno se arbitraža HNS-a oteže do krajnjih granica."
 

Kapetan Karlovca Matija Štefančić Foto:

Sponzor lige MAXtv optužuje vaš sindikat da je sve 'zakuhao'?
"Pa nismo mi dužni igračima osnovne plaće! Mi samo želimo pomoći igračima koji su u teškoj situaciji. Udruga se hvali da ima potpisan sjajan ugovor s MAXtv-om, a igrači, koji su glavni glumci u toj priči – gladuju!"

Može li sindikat, neovisno o HNS-u, samostalno osnovati solidarni fond?
"U ovom trenutku ne. Ali, nije li reprezentacija izborila plasman na EP? Dobit će HNS lijep novac od UEFA-e. A u reprezentaciji igraju igrači ponikli u Prvoj HNL. Moramo, dakle, čuvati domaći nogomet. Uskoro ćemo prikazati dokumentarni film o nogometu u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina, u kojem će se vidjeti da su igrači uvijek na zadnjem mjestu, a trebali bi biti prvi i najvažniji jer oni proizvode nogomet. Igračima su povrijeđena temeljna ljudska prava i vidjet ćemo kako će država na to reagirati", najavljuje Šimić borbu za prava nogometaša.